«Вихід є!» – нова PR-кампанія з протидії домашньому насильству стартувала в Україні

«Вихід є!» - нова PR-кампанія з протидії домашньому насильству стартувала в Україні

ГО «Ла Страда-Україна» запустила PR-кампанію «Вихід є!», головною героїнею якої є відома українська телеведуча, акторка, сценаристка, продюсерка і режисерка Дар’я Трегубова. Кампанія покликана показати, що жінки в ситуації домашнього насильства не самі, допомога поруч, і вихід з цієї ситуації завжди є, та надати чіткий алгоритм дій, якщо жінка постраждала від домашнього насильства.

Ще до повномасштабного вторгнення рф проблема домашнього насильства гостро стояла для України. Однак від 24 лютого 2022 року ця проблема значно актуалізувалася, адже в кризових ситуаціях завжди загострюються усі негативні суспільні явища, і ситуації насильства, на жаль, не є виключенням.

За 2022 рік на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації надійшло 38 472 звернень. Майже 90% із них – це звернення щодо попередження домашнього насильства. У відсотковому значенні ці показники майже ті самі, що й у мирні часи. Але потрібно розуміти, що з початком повномасштабної війни з’явилось багато обмежень в можливостях постраждалих звернутись по допомогу чи повідомити про випадок насильства. Тож цілком можна вважати, що насправді кількість постраждалих від домашнього насильства є набагато більшою, просто через низку об’єктивних чи суб’єктивних причин зафіксувати усі випадки не є можливим.

Мета PR-кампанії – дати жінкам, які перебувають в ситуації домашнього насильства, інструкцію з чітким алгоритмом дій:

  • якщо ви живете з кривдником;
  • якщо ви постраждали від домашнього насильства.

У рамках PR-кампанії «Вихід є!» планується:

  • поширення відеоролику-інструкції в соцемережах Інстаграм, Фейсбук та YouTube;
  • поширення соціальної реклами в ліфтах житлових будинків;
  • інформаційна кампанія в соціальних мережах.

Сподіваємося, що наша PR-кампанія допоможе підтримати, допомогти, а, можливо, й врятувати якомога більше жінок, які страждають від домашнього насильства.

Для запитів ЗМІ:
Зінченко Ольга
менеджерка з комунікацій ГО «Ла Страда – Україна»
o.zinchenko@la-strada.org.ua
Telegram: +38 063 437 84 58