Протидія торгівлі людьми: моніторинг ситуації та реагування. Дайджест №4

 

Пандемія COVID-19 залишається актуальним чинником, який впливає на ситуацію торгівлі людьми та реагування на неї. Чергові хвилі підвищення рівня захворюваності, необхідність посилення карантинних обмежень, зменшення рівня зайнятості та негативний вплив на добробут громадян і на економічний стан країн в цілому, намагання пристосуватися до нових умов є характерними ознаками сьогодення. Оцінка такого впливу, зокрема в довгостроковій перспективі, виявлення ефективних механізмів і кращих практик реагування є завданням для держави, міжнародних та громадських організацій. Про результати таких оцінок, аналіз тенденцій, про зміну підходів і не тільки – в черговому випуску дайджесту

Дайджест підготовлений спільно з Апаратом Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики в рамках проєкту «Адвокація для покращення реагування держави та політики з протидії торгівлі людьми», який підтримується Міжнародною організацією з міграції та Королівством Норвегія.


Думки та погляди, викладені в цьому виданні, не обов’язково відображають позицію Міжнародної організації з міграції (МОМ) і її країн-членів та Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія.