Вдосконалення імплементації міжнародних стандартів та посилення реагування на випадки домашнього та ґендерно зумовленого насильства, вчинюваного щодо громадян/ок України за кордоном

Які проблеми виникають в роботі посольств, коли ті надають допомогу українським громадянам і громадянкам, що постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства?

Нещодавно наші експертки обговорили разом з консулами, які працювали в Італії та Польщі досвід їхніх реакцій на випадки домашнього насильства за кордоном. А також основні виклики, які заважають надавати допомогу українцям/кам. Говорили також про засади державної політики, міжнародні та європейські стандарти щодо протидії гендерно зумовленому, і зокрема домашньому, насильству в контексті діяльності МЗС та дипломатичних установ.

На заході досвідчені консули ділились своїми знаннями з особами, які нещодавно були призначені на консульську службу. 

Партнери заходу – Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при МЗС. За підтримки та участі  Урядової уповноваженеї з ґендерної політики.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Всюди в безпеці: запобігання та протидія домашньому та ґендерно зумовленому насильству щодо українок за кордоном».

#ВсюдиВБезпеці #SAIL #SafeAnywhereILive #LaStradaUkraine #ЛаСтрада #ЛаСтрадаУкраїна #НГЛ