Домашнє насильство під час карантину

Домашнє насильство під час карантину

Залишатися вдома – одна з ключових рекомендацій, яка максимально поширюється через усі канали комунікацій. Під час карантину це – правильний і необхідний превентивний захід, який може допомогти у боротьбі з поширенням коронавірусу COVID-19.

Але власна домівка не завжди може бути найбезпечнішим місцем. Особливо, коли йдеться про тих, хто страждає від домашнього насильства. У той час, коли вся родина постійно перебуває вдома, кількість випадків насильства може збільшуватися та загострюватися.

Відтак, Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації працює у звичайному режимі – безкоштовно, анонімно, конфіденційно. Ви можете звернутися за номерами: 0 800 500 335 (зі стаціонарних) або 116 123 (з мобільних), коли потребуватимете допомоги.

За необхідності розміщення у притулок постраждалих від домашнього насильства, консультанти/ки гарячої лінії надають їхні номери телефонів, а також контакти організацій і служб, які є «точками входу» в шелтери.

Наша позиція – такі заклади мають працювати. Звісно, з дотриманням усіх рекомендацій та додаткових запобіжних заходів, які б допомогли мінімізувати ризик зараження коронавірусом. Утім, питання розміщення, особливо у зв’язку з карантином, має регулюватися внутрішніми політиками та положеннями шелтерів, а також рекомендаціями органів місцевої влади.

Також, у випадку серйозної загрози, ви завжди можете викликати поліцію – 102.

Не мовчіть, коли потребуєте допомоги!

‼️ У свою чергу, звертаємося до усіх закладів, які надають допомогу постраждалим від насильства і в яких можуть вони можуть перебувати (шелтери, центри соціальної допомоги, соціальні квартири тощо), зателефонуйте на Національну гарячу лінію 0 800 500 335 (зі стаціонарних) або 116 123 (з мобільних) і повідомте про графік вашої роботи. Це допоможе більш ефективно й оперативно реагувати на випадки домашнього насильства, особливо в цей час.