Навчання операторів Державної установи «Урядовий контактний центр», лінія 1547

Навчання операторів Державної установи «Урядовий контактний центр», лінія 1547

21 квітня 2020 р., стартувала 2-га Школа підготовки консультантів гарячих ліній з попередження ґендерно зумовленого насильства, за підтримки
Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine.

Навчання відбувається онлайн.

Протягом 4 днів онлайн навчання оператори та операторки лінії 1547:

  • продовжать поглиблювати свої знання щодо видів та проявів, причин та факторів ризику ґендерно зумовленого насильства;
  • зрозуміють, як ґендерні стереотипи можуть призводити до ґендерно зумовленого насильства;
  • розглянуть питання насильства за ознакою статі в національному законодавстві України.

За допомогою практичних онлайн вправ, оператори та операторки лінії 1547 зможуть розробити алгоритми консультування постраждалих від ґендерно зумовленого насильства, а також можливі етапи взаємодії та перенаправлення даної категорії абонентів та абоненток, для повноцінного надання допомоги та вирішення ситуації. Це є особливо важливим і актуальним в умовах карантину, оскільки на тлі карантинних обмежень через пандемію коронавірусу Covid-19 по всьому світу збільшилася кількість випадків домашнього насильства. Про збільшення кількості звернень щодо домашнього насильства свідчить статистика Національної гарячої лінії, роботу якої забезпечує ГО «Ла Страда-Україна».


Тренерки звернуть увагу на основні виклики, що стоять перед операторами та операторками лінії 1547 у процесі консультування осіб, які постраждали від ґендерно зумовленого насильства. Ці 4 дні будуть надзвичайно інформаційно та іноваційно насиченими.