ГО “Ла Страда-Україна” ділиться професійним досвідом з представниками мережі неурядових організацій Узбекистану

ГО "Ла Страда-Україна" ділиться професійним досвідом з представниками мережі неурядових організацій Узбекистану

Представники та представниці Мережі неурядових організацій Узбекистану перейняли досвід ГО «Ла Страда-Україна».
Зокрема, щодо діяльності національних «гарячих» ліній та національних мереж.

З 1997 року громадська організація «Ла Страда-Україна» забезпечує роботу Національної «гарячої» лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації. За багаторічну роботу ми накопичили чималий досвід, яким готові ділитися з іншими.
Представники та представниці Мережі неурядових організацій Узбекистану під час зустрічі з ГО «Ла Страда-Україна» дізналися про особливості роботи «гарячих» ліній, ризики, з якими зіштовхуємося у роботі, та майбутні перспективи. А також про дві мережі ГО «Ла Страда – Україна». Зокрема, Національну тренерську мережу, яка розпочала свою діяльність у 2000 році, та Національну медіаторську мережу, яка плідно працює з 2015 року.

За ці роки учасники й учасниці обох мереж пройшли навчальну програму, яка була впроваджена ГО «Ла Страда – Україна», та мають відповідну сертифікацію, що допомагає їм у впровадженні миробудування на тимчасово окупованих територіях та інших областях Ураїни.

Корисною інформацією для обміну з партнерами був досвід залучення і розвитку ресурсів національних тренерської мережі і регіональних партнерів у діяльність неурядових організацій. Це досвід, яким ми пишаємось.

Також, нещодавно, разом з президенткою ГО «Ла Страда – Україна» Ольга Калашник представники та представниці Мережі неурядових організацій Узбекистану зустрілись з Апаратом Урядової уповноваженої з ґендерної політики та представниками Міністрества освіти і науки України.