Навчальне відео

Навчальне відео «Медіація ровесників та ровесниць».

У нас ще одна гарна медіаторська новина: ділимося із вами навчальним відео «Медіація ровесників та ровесниць».

Відео є практичним доповненням до програми факультативу та електронного курсу “Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе”, програми гуртка “Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації” та наочно демонструє як у закладах освіти можна вирішувати конфлікти мирним шляхом, завдяки медіації ровесників і ровесниць та функціонуванню служб порозуміння (Комплект освітніх програм “Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації”).

Відео має рекомендації МОН України для впровадження в освітній процес закладів освіти (Лист МОН України від 27.06.2019 №1/9-414 «Деякі питання щодо створення у 2019/2020 н. р. безпечного освітнього середовища, формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок»).

Методичні матеріали підготовлено в рамках проекту «Створення системи служб порозуміння для впровадження медіації за принципом «рівний-рівному» та вирішення конфліктів мирним шляхом у закладах освіти Донецької та Луганської областей», який впроваджує ГО «Ла Страда-Україна» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Європейського Союзу.