Опитування щодо впливу пандемії COVID-19 на постраждалих від торгівлі людьми та діяльність організацій, які надають їм допомогу і підтримку

Опитування щодо впливу пандемії COVID-19 на постраждалих від торгівлі людьми та діяльність організацій, які надають їм допомогу і підтримку

Ключові міжнародні інституції приділяють значну увагу впливу COVID-19 на проблему торгівлі людьми.
Про потребу вивчення можливих наслідків, посилення вразливості постраждалих, збільшення випадків у певних формах експлуатації або появу нових форм, а також викликів, з якими стикаються організації, які надають допомогу постраждалим та використання аналізу цієї інформації для вдосконалення державної політики протидії торгівлі людьми говорилось і під час експертної дискусії “Вплив пандемії COVID-19 та підвищення вразливості до торгівлі людьми”.
 
Громадські організації, які працюють в сфері протидії торгівлі людьми в Україні та самі постраждалі від торгівлі людьми мають можливість висловити свою думку і зробити внесок у дослідження цього питання та представлення ситуації в Україні.
 
Бюро демократичних інститутів і прав людини (ODIHR) разом з ООН жінки (UN Women) проводять опитування щодо впливу пандемії COVID-19 на постраждалих від торгівлі людьми та діяльність організацій, які надають їм допомогу і підтримку. Як зазначається, «дані опитування будуть використані для розробки політичних рекомендацій для усунення безпосередніх і середньострокових наслідків COVID-19 для протидії торгівлі людьми та забезпечення захисту прав людей, які пережили торгівлю людьми і жертв торгівлі людьми. Опитування триватиме близько 30 хвилин, і всі відповіді залишаться конфіденційними».
Доступно українською мовою.
 
Посилання активні до 11 травня 2020 р.
 
Запрошуємо громадські організації, які працюють в сфері протидії торгівлі людьми долучитися та представити щодо ситуації в Україні!